על אצת הספירולינה

 
 

 

 

הספירולינה היא אצה מיקרוסקופית ממשפחת האצות הכחוליות- ירוקות.
היא גדלה במרבית הבריכות והאגמים ביחד עם אצות נוספות.
על מנת להפיקה בצורה נקיה מגדלים אותה היום בדרך כלל בתנאי גידול מיוחדים בארצות חמות, ומיבשים אותה בדרך מיוחדת על מנת לשמור על תכונותיה. צבעה הירוק כהה נובע מכמות הכלורופיל הגבוהה.
 
הספירולינה ידועה בעושרה התזונתי ומשמשת במשך מאות שנים מזון עיקרי חשוב לאוכלוסיות שונות על פני כדור הארץ (שבטים במקסיקו, באפריקה ובמזרח הרחוק). הספירולינה עשירה בחלבון מאיכות גבוהה מאוד, במינרלים רבים כמו ברזל, סידן, אבץ, מנגן, סליניום ועוד. כמו כן עשירה הספירולינה בויטמינים מקבוצה B, בבטה קרוטן ובחומצת השומן החיונית החומצה הלינולנית. לכן, אנשים רבים נוטלים ספירולינה בטבליות כתוסף מזון.
 
הספירולינה נודעת ביכולתה לשפר את המערכת החיסונית. לספירולינה תכונות אנטיוירליות ואנטי סרטניות. מחקרים חדשים מראים כי צריכה קבועה של הספירולינה מונעת מחלות לב וסכרת ומשפרת את המצב הבריאותי הכללי.
 
הוספת ספירולינה לסבון ותכשירים קוסמטיים תורמת להזנת העור, להוספת לחות ורכות לעור, לאפקט קל של מתיחה ולמניעת התיבשות העור. 
 
אצלנו ניתן לקנות סבונים ומוצרים שונים המכילים ספירולינה.











 
 

גרסה להדפסה גרסה להדפסה       שליחה לחבר שליחה לחבר