סבון קוקוס אקזוטי                      

(כמות: ל 3  סבונים)


 
 

מתכונים לסבונים

 
 
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

         

(כמות: ל 3  סבונים)



 


 

סבון משמן זית טהור בריח הדרים ותוספת דבש והיפריקום

 

(כמות: ל 3  סבונים)


החומרים

 

250

גרם

שמן זית

32

גרם

סודה קאוסטית

90

גרם

מים מזוקקים

1

כף

דבש

1

כפית

היפריקום טחון

5

גרם

שמן ארומטי ברגמוט

5

גרם

שמן ארומטי מנדרינה

אופן הכנה

1.

שפוך את הסודה הקאוסטית למים המזוקקים. לאחר שתתמוסס, יש להמתין שהתמיסה תתקרר בערך ל 38 מעלות.

2.

בינתיים לצקת את שמן הזית לקערת פיירקס ולחמם ל 38 מעלות

3.

הוסף לשמן הזית את תמיסת הסודה באופן איטי ותוך כדי בחישה מתמדת.

4.

המשך לערבב עד קבלת "תלמים". (מיקסר יד מאיץ את התהליך אולם יש להיזהר שלא לערבב יתר על המידה. על התערובת להישאר במצב שניתן למזגה לתבניות)

7.

הוסף את הדבש, השמנים הארומטיים וההיפריקום הטחון  ובחוש שוב עד קבלת התלמים. ומזוג במהירות לתבנית/תבניות.

8.

כסה את התבניות בפלסטיק נצמד והנח בצד למשך 48 שעות.

9.

הוצא מהתבנית והנח להבשלה למשך 3 שבועות לכל הפחות.

 

 

הערות

§   לשמן זית לוקח  זמן ארוך יותר להסתבן (ס ב ל נ ו ת).

§   סבון משמן זית הוא עדין מאוד ומתאים לשימוש גם לילדים קטנים.

§   סבון שעשוי רק משמן זית יוצר קצף עדין  שאינו יציב לזמן ארוך.

 

 

סבון לבנדר איכותי
 

(כמות: ל 3  סבונים)


החומרים

 

100

גרם

שמן דקלים

80 

גרם

שמן קוקוס

40

גרם

שמן אבוקדו

20

גרם

חמאת שיאה

44

גרם

סודה קאוסטית

110

גרם

מים מזוקקים

1

כף

פרחי לבנדר

1

כפית

פרחי לבנדר טחונים בבלנדר

10

גרם

שמן ארומטי לבנדר

אופן הכנה

1.

חלוט את פרחי הלבנדר במים המזוקקים. סנן את הפרחים וקרר את תה עד שיגיע לטמפ' של 10 מעלות לכל היותר.

2.

שפוך את הסודה הקאוסטית לתה הלבנדר. לאחר שתתמוסס, יש להמתין שהתמיסה תתקרר בערך ל 38 מעלות.

3.

בינתיים המס בסיר כפול את שמן הקוקוס, שמן הדקלים וחמאת השיאה, והוסף להם את שמן הזית.

4.

הוסף לתערובת את אבקת פרחי הלבנדר.

5.

מזוג את תמיסת הסודה לתערובת השמנים באופן איטי ותוך כדי בחישה מתמדת.

6.

המשך לערבב עד קבלת "תלמים". (מיקסר יד מאיץ את התהליך אולם יש להיזהר שלא לערבב יתר על המידה. על התערובת להישאר במצב שניתן למזגה לתבניות)

7.

הוסף את שמן הלבנדר ובוחשים שוב (ביד ולא במיקסר) עד קבלת התלמים ומזוג במהירות לתבנית/תבניות.

8.

כסה את התבניות בפלסטיק נצמד ומניחים בצד למשך 48 שעות.

9.

הוצא מהתבנית והנח להבשלה למשך 3 שבועות לכל הפחות.






סבון חלב עיזים וקינמון

 

 
 

החומרים

 

60

גרם

שמן דקלים

60 

גרם

שמן קוקוס

120

גרם

שמן זית

35

גרם

סודה קאוסטית

65

גרם

מים מזוקקים

20

גרם

חלב עיזים

1/2

כפית

דבש

1/2

כפית

אבקת קינמון

10

גרם

שמן ארומטי קינמון

אופן הכנה

1.

שפוך את הסודה הקאוסטית למים המזוקקים (ולא להיפך). לאחר שתתמוסס, יש להמתין שהתמיסה תתקרר בערך ל 38 מעלות.

2.

הוסף לתמיסה את חלב העיזים ואת הדבש.

3.

בינתיים ממיסים בסיר כפול את שמן הקוקוס ושמן הדקלים, ומוסיפים להם את שמן הזית.

4.

מוסיפים לתערובת את אבקת הקינמון.

5.

שופכים את תמיסת הסודה עם החלב לתערובת השמנים באופן איטי ותוך כדי בחישה מתמדת.

6.

ממשיכים לערבב עד קבלת "תלמים". (מיקסר יד מאיץ את התהליך אולם יש להיזהר שלא לערבב יתר על המידה. על התערובת להישאר במצב שניתן למזגה לתבניות).

7.

מוסיפים את שמן הקינמון ובוחשים שוב היטב (ביד ולא במיקסר) עד קבלת התלמים ומוזגים במהירות לתבנית/תבניות.

8.

מכסים את התבניות בפלסטיק נצמד ומניחים בצד למשך 48 שעות.

9.

מוציאים מהתבנית ומניחים להבשלה למשך 3 שבועות לכל הפחות.

 

 

 

 

 
 

החומרים

 

120

גרם

שמן קוקוס

60 

גרם

שמן דקלים

60

גרם

שמן שקדים מתוקים

37

גרם

סודה קאוסטית

93

גרם

חלב קוקוס

1

כפית

קוקוס טחון

5

גרם

שמן ארומטי סנדלווד

5

גרם

שמן ארומטי נרולי

אופן הכנה

1.

שפוך את הסודה הקאוסטית לחלב הקוקוס (ולא להיפך). לאחר שתתמוסס, יש להמתין שהתמיסה תתקרר בערך ל 38 מעלות.

2

בינתיים ממיסים בסיר כפול את שמן הקוקוס ושמן הדקלים, ומוסיפים להם את שמן השקדים המתוקים.

3.

מוסיפים לתערובת את הקוקוס הטחון

4.

שופכים את תמיסת הסודה עם החלב לתערובת השמנים באופן איטי ותוך כדי בחישה מתמדת.

5.

ממשיכים לערבב עד קבלת "תלמים". (מיקסר יד מאיץ את התהליך אולם יש להיזהר שלא לערבב יתר על המידה. על התערובת להישאר במצב שניתן למזגה לתבניות)

6.

מוסיפים את השמנים הארומטיים ובוחשים היטב שוב (ביד ולא במיקסר) עד קבלת התלמים ומוזגים במהירות לתבנית/תבניות.

7.

מכסים את התבניות בפלסטיק נצמד ומניחים בצד למשך 48 שעות.

8.

מוציאים מהתבנית ומניחים להבשלה למשך 3 שבועות לכל הפחות.

 

  

 
 
 

החומרים

 

120

גרם

שמן קוקוס

60 

גרם

שמן דקלים

60

גרם

שמן שקדים מתוקים

37

גרם

סודה קאוסטית

93

גרם

חלב קוקוס

1

כפית

קוקוס טחון

5

גרם

שמן ארומטי סנדלווד

5

גרם

שמן ארומטי נרולי

אופן הכנה

1.

שפוך את הסודה הקאוסטית לחלב הקוקוס (ולא להיפך). לאחר שתתמוסס, יש להמתין שהתמיסה תתקרר בערך ל 38 מעלות.

2

בינתיים ממיסים בסיר כפול את שמן הקוקוס ושמן הדקלים, ומוסיפים להם את שמן השקדים המתוקים.

3.

מוסיפים לתערובת את הקוקוס הטחון

4.

שופכים את תמיסת הסודה עם החלב לתערובת השמנים באופן איטי ותוך כדי בחישה מתמדת.

5.

ממשיכים לערבב עד קבלת "תלמים". (מיקסר יד מאיץ את התהליך אולם יש להיזהר שלא לערבב יתר על המידה. על התערובת להישאר במצב שניתן למזגה לתבניות)

6.

מוסיפים את השמנים הארומטיים ובוחשים היטב שוב (ביד ולא במיקסר) עד קבלת התלמים ומוזגים במהירות לתבנית/תבניות.

7.

מכסים את התבניות בפלסטיק נצמד ומניחים בצד למשך 48 שעות.

8.

מוציאים מהתבנית ומניחים להבשלה למשך 3 שבועות לכל הפחות.

 

  

סבון לימון עם פילינג שיבולת שועל

 

(כמות ל 3 סבונים)

 

החומרים

 

140

גרם

שמן דקלים

60 

גרם

שמן קוקוס

30 

גרם

שמן זית

32

גרם

סודה קאוסטית

82

גרם

מים מזוקקים

1

כף

גרעיני שיבולת שועל טחונים בבלנדר או מטחנת קפה

10

גרם

שמן  ארומטי לימון

אופן הכנה

1.

שופכים את הסודה הקאוסטית למים המזוקקים (ולא להיפך). לאחר שתתמוסס, יש להמתין שהתמיסה תתקרר בערך ל 38 מעלות.

2

בינתיים ממיסים בסיר כפול את שמן הקוקוס ושמן הדקלים, ומוסיפים להם את שמן הזית.

3.

מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל הטחונה.

4.

שופכים את תמיסת הסודה לתערובת השמנים באופן איטי ותוך כדי בחישה מתמדת.

5.

ממשיכים לערבב עד קבלת "תלמים". (מיקסר יד מאיץ את התהליך אולם יש להיזהר שלא לערבב יתר על המידה. על התערובת להישאר במצב שניתן למזגה לתבניות).

6.

מוסיפים את שמן הלימון ובוחשים שוב היטב (ביד ולא במיקסר) עד קבלת התלמים ומוזגים במהירות לתבנית/תבניות.

7.

מכסים את התבניות בפלסטיק נצמד ומניחים בצד למשך 48 שעות.

8.

מוציאים מהתבנית ומניחים להבשלה למשך 3 שבועות לכל הפחות.

 




 

 

סבון לימון עם פילינג שיבולת שועל

 

(כמות ל 3 סבונים)

 

החומרים

 

140

גרם

שמן דקלים

60 

גרם

שמן קוקוס

30 

גרם

שמן זית

32

גרם

סודה קאוסטית

82

גרם

מים מזוקקים

1

כף

גרעיני שיבולת שועל טחונים בבלנדר או מטחנת קפה

10

גרם

שמן  ארומטי לימון

אופן הכנה

1.

שופכים את הסודה הקאוסטית למים המזוקקים (ולא להיפך). לאחר שתתמוסס, יש להמתין שהתמיסה תתקרר בערך ל 38 מעלות.

2

בינתיים ממיסים בסיר כפול את שמן הקוקוס ושמן הדקלים, ומוסיפים להם את שמן הזית.

3.

מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל הטחונה.

4.

שופכים את תמיסת הסודה לתערובת השמנים באופן איטי ותוך כדי בחישה מתמדת.

5.

ממשיכים לערבב עד קבלת "תלמים". (מיקסר יד מאיץ את התהליך אולם יש להיזהר שלא לערבב יתר על המידה. על התערובת להישאר במצב שניתן למזגה לתבניות).

6.

מוסיפים את שמן הלימון ובוחשים שוב היטב (ביד ולא במיקסר) עד קבלת התלמים ומוזגים במהירות לתבנית/תבניות.

7.

מכסים את התבניות בפלסטיק נצמד ומניחים בצד למשך 48 שעות.

8.

מוציאים מהתבנית ומניחים להבשלה למשך 3 שבועות לכל הפחות.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
גרסה להדפסה גרסה להדפסה       שליחה לחבר שליחה לחבר      
 
 
חזרה למעלה